woensdag 7 maart 2012

Mandaat van angst

Absoluut waar, oh Orakel Van De Onderbuik, natuurlijk moesten Zuid, Midden en Oost-Europa tot de orde worden geroepen. Natuurlijk moesten de immigranten verzocht worden beter te integreren. Nou ja, dat zegt men. Het kan ook best dat men overgevoelig is voor uitwassen en dat het gros prima boert. Het is allemaal leuk om van je met geel tapijt bedekte kansel te schreeuwen in twitterwaardige woorden. Mooi, die fantasievol gecombineerde artistieke beledigingen. Prachtig, oh ja, iedereen is onder de indruk. Je kan er wat van. Je hebt, haha, die kunstenaars mooi hun plaats gewezen en je weet prima hoe de pers te bespelen. Die weet van voren niet meer dat ze van achter bestaat. Je medepolitici zijn ook een stel sufferds, dat is duidelijk. Ze stamelen in lange ouderwetse volzinnen, proberen met argumenten een eigen verhaal te postuleren, waar jij roekeloos doorheen blaat. Als cabaret altijd wordt gebruikt om de politiek te tergen, waarom zou jij geen cabaret gebruiken om hetzelfde te doen? Dat jij zelf een politicus bent is toch niet van belang? Je hebt een boodschap, een Heilig Mandaat van Het Volk, jazeker!

Maar echt, ons land zo zwart maken dat het onder de roet van het Ruhrgebied niet meer is te herkennen? Van wie heb je het mandaat voor dat gekregen? Hoe is het dat Nederland sinds de Tweede Oorlog gelijk opliep in economische ontwikkeling, zowel op als neer, en nu plots dieper in de stront zakt, terwijl onze buren er lekker warm bij zitten? Ach gut, de Nederlander houdt de hand op de knip. De Nederlander is bang van de toekomst! Oh ja, echt! Alle Europese landen hebben het moeilijk, maar waarom wij als superrijke en overdadig bedeelde meer dan onze confraters? Omdat we bang zijn? En waarom zijn we zo bang? Wie van ons twee blaast het vuur van de angst het hardst aan?

Heb jij geen verantwoordelijkheidsgevoel? Is jouw angst voor het vlammende zwaard van de islam zo groot dat je ons meesleept? Ja, ik begrijp het. Als niemand meer op je stemt is er ook niemand meer om je te beschermen tegen die bebaarde schurken. Ik ga hiermee wat kort door de bocht? Rara hoe kan dat nou… Als je met modder blijft gooien, als je mensen zwart blijft maken, als je onze economie ten koste van alles blijft saboteren, dan zal er wel eens ongenuanceerd worden geprotesteerd. En die vrienden die op je stemmen omdat hun onderbuik hongerig is als een Afrikaans kind in de steek gelaten door regering en ontwikkelingshulp? Wanneer ga je ze vertellen over je leugens? Ja, meer links geouwehoer, vast en zeker. En dan zijn we je nog het meest dankbaar voor je smoelwerk vol verontwaardiging als je beledigd wordt zoals je anderen doet. Stop met het vuur aanblazen, oh lieve Grote Geel Gekapte Roerganger, want we zijn niet onbrandbaar in onze kasten van huizen.


Het onschuldige kind
illustratie M. Ozymantra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten