vrijdag 22 november 2013

Afscheid


Ozymantra Speelt was een spel met mezelf, een kijken naar wat ik kon als columnist en waar het schip zou stranden. Soms heb ik nadrukkelijk contact gezocht met de lezers, soms heb ik me daar verre van gehouden.

Het is moeilijk te zien wat er allemaal in je hoofd omgaat als je niet je best doet dit te formuleren. Juist het uittypen maakte dat veel van mijn gedachten werden ontmaskerd. Soms bleken het windvangers te zijn, soms hadden ze de juiste kracht en klank.

Het was ook de eerste keer dat ik echt ben gaan illustreren. Begonnen als striptekenaar ben ik overgestapt naar schilderen toen mijn tekenen net iets goeds begon te worden. Het was mooi om in deze context die tekenkwaliteiten, met traditionele middelen en de computer, verder uit te werken.

Met schilderen breng je materie letterlijk in beweging, met schrijven laat je de gedachten figuurlijk materialiseren. Ik heb steeds beter geleerd te zien waar ik sta, als auteur, als schilder, als filosoferend mens, als mens. Ik heb een enorme hoeveelheid plezier gehad in het spelenderwijs zoeken, maar het is tijd om verder te gaan.

Het spelen is voorbij.

5 opmerkingen:

 1. Verandering van spijs doet eten Marcel. Wie weet wat de weg des levens je hierdoor en hierna brengt. Succes en laat de eventuele nieuwe spijs of spijzen je smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAS FIJN GEKEND TE HEBBEN, HEER OZYMATRA!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maureen callenbach22 november 2013 om 13:59

  ik zal je schrijven missen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat het spelen niet geheel vaarwel zegt, want het was een plezier getuige te mogen zijn van jouw spielerei

  BeantwoordenVerwijderen